DREAMWEAVERWEB DİZAYN

Dreamweaver Temelleri

Dreamweaver Temelleri
Adobe Dreamweaver CS5, Web sitelerinin oluşturulmasını, yönetilmesi, bakımının ve devamlılığı sağlanması mümkün kılmak için güçlü görsel dizayn araçlarıyla metin tabanlı HTML düzenleme özelliklerini bir araya getirmiş. Dreamweaver görsel bir web editörüdür. Hiçbir kod bilmeyen herhangi kullanıcı bile basit bir web sayfası oluşturabilir. Dreamweaver CS5 kullanıcıların Web sayfaları oluşturmak için gereken araçlara kolayca ulaşmasını sağlarken, programlama dilini bilen kullanıcılara da gerektiğinde doğrudan kodla çalışma imkânı sağlar.
Başlangıç Sayfası ve Çalışma Alanı
Dreamweaver programını bilgisayarınıza kurduktan sonra Tüm Programlar listesi altında Adobe Dreamweaver CS5 yoluyla programı çalıştırabilirsiniz. İlk açılış ekranı aşağıdaki şekilde gelmektedir.

İlk açılış ekranında karşımıza üç sütun çıkmaktadır. Soldaki “Open a Recent Item” sütununda daha önce çalıştığımız dosyalarımız görünür. Eğer çalışmak istediğimiz dosya bu listede yoksa “Open” seçeneğini kullanarak dosyamızı açabiliriz.
Ortadaki “Create New” sütunundan yeni bir dosya oluşturabiliriz. Buradaki listede Dreamweaver CS5 ile üzerinde çalışabileceğimiz dosya türlerini görmekteyiz. Bu listede bizim kullanacağımız dosya türü temel seviyede tasarım yapacağımız “HTML” dosya türüdür.
Sağdaki en son “Top Features ( videos )” sütununda ise Dreamweaver CS5 ile beraber gelen hazır web site sihirbazları veya Adobe tarafından sağlanan yardımcı video bağlantıları yer almaktadır.
Siteyi Geliştirmek Üzere Hazırlık Yapmak
Bir web sitesini oluşturmaya başlamadan önce ön hazırlık yapmak site geliştirme aşamasının en önemli basamağıdır. Web sitesi yapmaya başlamadan önce bazı ön hazırlık sorularına cevap vermek gerekir. Bu tür sorular
Web sitesinin yapılış amacı nedir?
Nasıl bir web sitesi yapılacak ve hangi program kullanılacaktır?
Web sitemizin içeriği nasıl olacak ve bu içerik için hangi malzemeleri kullanacaktır?
Web sitesi ne kadar zamanda yapılacak vb.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı