DREAMWEAVERWEB DİZAYN

İlk Açılış Sayfası ve Paneller

İlk Açılış Sayfası ve Paneller

Web sayfası oluşturma işinde daha fazla ilerlemeden evvel Dreamweaver CS5 arabiriminde yer alan ve verimli bir biçimde Web siteleri oluşturmanızı sağlayan farklı araçları ve panelleri bilmek gerek.

Dizayn ve kod yazma çalışmalarınızın büyük bir kısmı belge penceresi içinde gerçekleşecektir. Bu alan sayfanın gövde kısmı olarak bilinir ve burada bir Web sayfasını oluşturan çeşitli elemanları ekleme, düzenleme ve silme işlemlerini yapabilirsiniz.

Dreamweaver CS5’de üç tane görünüm modu bulunmaktadır: Code (Kod) – Split (Böl) – Desing

 

Code : HTML programlama dilini bilen ileri düzey dizayncılar tarafından kullanılır. Web site dizaynı HTML kodları kullanılarak yapılır.

Desing : Temel tasarım ekranıdır. Kod yazmaya gerek kalmadan görsel olarak tasarım yapılabilecek görünüm modudur.

Split : Her iki görünüm modunu ( Code – Desing ) birlikte kullanmak isteyen tasarımcılar içindir. Bu görünüm modunda isterseniz görsel olarak tasarım yapabilirsiniz isterseniz HTML dilini kullanarak kod yazabilirsiniz. Temel seviyede bir kullanıcının kod bilmesine gerek yoktur. Dreamweaver CS5 programı bizim tasarım aşamasında yaptıklarımızı otomatik olarak HTML kodlarına dönüştürecektir.

Sayfamızın en üstünde Dreamweaver CS5 menüleri bulunur.

İkinci sırada üzerinde çalıştığımız dosyalarımızın adını sekmeler halinde görebiliriz. Dosya isminin yanında “*” işareti bu dosyamız ile ilgili değişiklik yaptığımızı ve bu değişikliklerin kaydedilmediğini göstermektedir.

Sayfanın altında, sayfamızda kullandığımız nesneler ve metinler ile ilgili özellikleri değiştirebileceğimiz “Properties” paneli bulunur.

Sayfaya Başlık Atamak

Oluşturduğunuz her HTML belgesinin bir başlığı olmalıdır. Bu başlık öncelikle belgenin tanınması için kullanılır. Web tarayıcısının başlık çubuğunda görüntülenir, sayfanın içeriğini gösterir ve Favorites (Sık Kullanılanlar) listelerinde isim olarak görünür.

Title(Başlık) bölümünde Başlıksız Belge olarak görünür. Bu başlığı sayfanızı uygun bir başlıkla değiştirilir ve bu değişikliği yaptıktan sonra dosya kaydedilir.

 

Metin Eklemek

Dizayn sayfamıza metin eklemek için birkaç yöntem vardır. Ama en basit olanı ve en çok kullanılanı sayfamızda istediğimiz yerine metni direkt yazmak veya kopyala yapıştır yapmaktır. Sayfamıza herhangi bir metin eklediğinizde “Properties” panelinde metin ile ilgili özellikler aktif olur ve üzerinde değişiklik yapılabilir.

Text (Metin) için Properties (Özellikler) denetçisi iki bölümü ayrılmıştır: HTML ve CSS

HTML alanında metnin HTML özelliklerini düzenlenebilir. Metninizin görsel özelliklerini düzenlemek için CSS seçeneğini seçilmelidir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı