SEO

SEO Fiyatı Nasıl Hesaplanır ?

SEO Fiyatı Nasıl Hesaplanır ?

 

Bu konuda ilk dile getirlmesi gereken, optimizasyon hizmeti almayı düşünen kişiler kafalarında belirledikleri sabit fiyatla SEO hizmeti almaya çalışırken alınan başarısızlıktır. Seo hizmetinin fiyatının bir bölümünü kampanyanızın için belirlediğiniz hedef belirler. Diğer faktörler ise istenilen kelimenin kalitesi, rekabet durumu ve diğer sitelerin durumudur. Bu faktörlerin tamamı birleştiğinde seo hizmeti için düşündüğünüz rakamdan biraz daha fazla olabilir.

Sektörünüz Önemli

Sektörünüz seo hizmetinde yukarı sıralara ne kadar kolay ya da ne kadar zor çıkacağınızı belirleyebilir. Örneğin çok rağbet görüyorsa, çok kelime çeşitliliği varsa, veya bundan önce başarısız bir optimizasyon çalışması yaptırdıysanız bunlar extra iş gerektireceği için maliyete yansıyacaktır. SEO hizmeti veren saygın şirketler bu bilgileri müşteriyle paylaşır böylece hem kiminle çalışacağına karar veren müşteriler güvenli hemde şirketler mutlu ve sorunsuz iş yapabilirler.

Kelime Yükseltme

Bayan modası, evlilik ya da yazıcı gibi popüler arama kelimeleri olan bir sektördeyseniz daha yoğun bir çekişme ortamına gireceksiniz. Herkes ilk sayfada bulunmak ister ancak Google ilk sayfada sadece 10 adet sonuç döndürüyor. Zaman çok önemli, SEO hizmeti aldığınız ajans bu zaman içinde Google ‘a neden ilk sayfada çıkması gerektiğini kanıtlamak için çok yoğun emek harcamaya ihtiyacı vardır.

Sektörünüzdeki kelimeler çok popüler kelimeler değil ise yükselme kolay gibi gözükse de trafik yoğunluğu çok düşük olduğundan çalışmalar çok daha uzun sürecektir, buda fiyata yansır.

SEO Teknikleri Kullanımı

Eğer siteniz seo tekniklerine uygun olarak tasarımı ve yazılımı yapılmamış ise SEO ajansınız için extra iş gerektirecektir. SEO görevleri oluşturup uygun yerlere uygun içerikleri eklemeli, meta etiketlerini güncellemeli, gerekli navigasyon ayarlarını yapılmalıdır. Bunun anlamı siteniz yeniden kodlanacak ya da kodları elden geçirilecek, bu iş için önemli vakit harcanacaktır.

SEO Teknikleri Değişir, Güncel Olun

Çoğu sektör gibi optimizasyon teknikleride değişir. Arama motorları en sağlıklı verileri gösterebilmeleri için algoritmalarını sürekli değiştirip geliştirirler. Optimizasyon hizmeti veren SEO çalışmaları yapan  WEB TASARIM rekabette geride kalmamak adına kampanyanız için en son trendleri tespit edip uygular.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı