SEO

Seo Nedir

Seo Nedir
h

İlk cümlem size bu yazının anlamını anlatacaktır. ” İnternet ortamında var olabilme. ”
yani arama motorlarında üst sıralarda yer alma da diyebiliriz..

Sözlük anlamı ” Arama Motoru Optimizasyonu ” halk dilinde site için yapılan Optimizasyon çalışmasıyla Web sitenin arama motorlarında ( Özellikle Google.com.tr) yükselmesidir. Yükselen siteler trafik yapar, trafik yapan sitelerde ziyaretçi ile buluşur ve kazandırır. Seo açılımı ise Search Engine Optimization ‘dur ..

Yaşamımızda artık önemli bir bölümünü kaplayan İnternet, gerek sosyal anlamda gerekse ticari anlamda hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunmakta. Hazırladığımız web siteleri kullanıcıya ulaşması ve amacını yerine getirmesini isteriz. Seo çalışması yapılmış projeler, diğer tüm Web sitelerinden çok daha etkili ve arama sonuçlarında ziyaretçiye ulaşan sitelerdir.
SEO NASIL YAPILIR?

Seo aslında İnternet üzerinde Web sitenizin davranış biçimini belirler. Sitenize yapılan alt yapı çalışması ile nerelere gideceğinizi aslında en başlardan size göstermeye başlar. Gerek hizmet, gerek pazarlama, gerek eğitim vb. Seo doğru tekniklerle yapılmalı. Öncelikle aceleci olmadan zamana yayarak gerçek yöntemler ve site için sağlıklı olan yollar seçilerek yapılmalıdır. Algoritmaların değişmesi ile artık eski yöntemler çöp olmuş, hatta sitelere kalıcı geri dönüşü olmayan zararlar vermektedir. Yeni yapı Penguen sitemi ile adil bir Seo yapısı sergilenmekte ve artık gerçekçi emekler ile siteler olması gereken yerlere gelmeye başlamıştır.

Birçok tekniğin ve senelerin vermiş olduğu deneyimlerle firmamız bu hizmeti sağlıyor.

Tam Seo hizmeti veren firmamız beraberinde danışmanlık hizmeti de vermektedir. Yapılan tüm çalışmalarımızda tek tek raporlar ve tüm hizmeti müşterilerimize sergileriz. Tamamen yerli Türkiye’den kaynaklar ve zincir köklü Web site zincirlerimizle güçlü ve etkili hizmet sunmaktayız.
SEO İÇİN NELER YAPILIR ?

Öncelikle Web sitenize popülerlik kazandırmakla işe başlayabilirsiniz. Bir çok yayın organı alternatif olabilir. Ancak baktığımızda İnternet ziyaretçisi yine İnternetten gelmekte ve bir sitenin en iyi ziyaretçi kaynağı ilk olarak yine İnternet olmalı. Yani kısacası sitenize ilk adım olarak ziyaretçi trafiği sağlanmalı. Ardından standart Seo standartları ile yola çıkılmalı. Bir sitenin meta ayarları, içerik metin Optimizasyonu, siteye yerleştirilmiş görsellerin Optimizasyonu, hazırlanmış sayfaların birbirine uyumluluğu ve bir o kadar da önemli olan hitap ettiği hedef kitleye olan uyumluluk yani kullanıcı tarafında hazırlanan kullanıcı Optimizasyonu gibi.

Bu yazılanlar gibi bir çok işlem Web sitesi üzerinde zaman dilimlerine yayarak yapılmaktadır. Bir de şöyle düşünelim, üzerinde hiç bir işlemin yapılmadığı bir Web sitesi. Mantığa ne kadar çorak bir konu gibi geliyor
değil mi?

Firmamız hemen hemen her Web sitesine çözümler sunuyor. Çalışmalarımız tamamen sağlıklı ve % 100 garantilidir. 1000’lerce referans ve 100’lerce proje ile tecrübesini kanıtlamış firmamız ile iletişim kurun. En güncel teknolojik projelerimizi sizinle de paylaşalım.
SEO’DA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Seo için sağlanan en son gelişme 2013 yılında yazar kalite puanlarının sıralamalarda daha önemli rol oynayacağıdır. Trustrank değerlerini yüksek tutmak için sitenizi güncel tutun ve içeriklerinizi özgün resimler ile süslemeye çalışın. Google yıldızları ile ziyaretçilerinizin sitenizin kalitesini belirlemesini sağlayın. WordPress sitelerde bu eklenti olarak da kullanılabilmektedir.

Sosyal hesaplarınızda genellikle öğlen 14:00 ve akşam 20:00 ideal paylaşım zamanlarıdır. Bağlantı alacağınız sitelerin siteniz ile aynı lokasyona sahip olması sizi 1 adım öne geçirecektir. Makalelerinizi oluştururken ziyaretçi gibi düşünün. Kelime kalabalığı değil bilgi kalabalığı sağlayın. Siteniz ile google plus hesabınızı ilişkilendirerek yazar profilinizi sıralamalara yansıtın. Tıklanma oranını %30 şeklinde yükseltecektir.

Sitelerinizi sürekli güncel tutmaya çalışın çalışmalarınızı uzun vadeye yayın. Hedeflerinizi basamaklandırın ve her başarınızı ödüllendirin. Siteniz için özgün videolar çekerek ziyaretçilerinize özel bilgiler paylaşarak onların siteniz üzerinden etkileşim gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz. Domain bilgilerinizi eksiksiz ve net şekilde girin. Zira Google kendisine açık davranan site sahiplerinin şeffaflığını takdir etmektedir. Hizmet verdiğiniz alanda insanların işini kolaylaştıracak araçlar yaparak ziyaretçilerinizi sürekli olarak sitenize girmesini sağlayabilirsiniz. Son güncellemenin ardından sitelerinizi güncel tutmak için gün aşırı makale girmeniz seo puanınızı yükseltecektir.

Öncelikle siteniz için marka çalışmaları mı seo çalışmaları mı yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. İnternet siteleri kullanıcıları günümüzde her 10 konunun 7 tanesini aramalar sonucundaki ilk sıradaki sitelerden okumaktadırlar. Global çalışmalarda işlemler arasında Türkiye lokasyonlu hiçbir sitenin yer almaması gerekmektedir. Güvenirlik açısından sitenize ssl sertifikası almanız ve domain sürenizi en az 4 yıllık kayıt ettirmeniz google ve ziyaretçi açısından güven oluşmasını sağlar.

Sosyal medyanın yeni trendlerini keşif ederek yeni backlink stratejileri belirleyin. Bu değerde aldığınız linkler daha etkili olabilmektedir. Sözlük siteleri gibi sürekli güncellenen sitelerden alacağınız tavsiye bağlantılar sürekli güncelleneceği için güçlü bir etki sağlayacaktır. Sitenizde tag kullanımını önem derecesine göre sıralayarak kullanın. Mutlaka sitelerinizde taglara yer verin. Ziyaretçileriniz için reklam alanlarını büyük ve fazla sayıda tutmanız sitenizin tercih edilmemesini sağlayacağı için uyumlu ve abartmadan reklam yerleri oluşturun. Seo planınızı yaparken şu formülü uygulayın. Rekabet – Zaman – Hedef – Riskler – Sonuç bu şekilde projelerinizde daha başarılı ve kontrollü ilerlersiniz.

Resimlerin ağırlıkları maksimum 50 kb’dan büyük olması sitenizin açılış hızını yavaşlatacağı için resimlerin optimizasyonunu iyi şekilde yapın. Resimlerin url yapılarını karma karışık yerine “resim-ismi.jpg” gibi temiz bir isme sahip olmasını sağlayın. Çalışmalarda yapılan en büyük hata stratejisiz bir çalışma yapılmasıdır. Hiçbir zaman hırsınıza yenilmeyin ve sabırlı çalışmalar gösterin. Siteleriniz hangi lokasyon üzerinde bulunuyor ise o lokasyona sahip otoriter sitelerden backlink almayı deneyin.

Çalışmalarınızda mutlaka müziğe yer verin. Dikkat dağıtacak kadar yüksek değil, duyulmayacak kadar alçak değil, orta ayarda bir ses kalitesi ruhunuzu dinlendirecektir. Normal hayatta da sürekli mantık geliştirerek yeni backlink stratejilerini bulmak için düşünebilirsiniz. Kesinlikle uykusuz şekilde çalışmalara devam etmeyin. Sağlıksız düşünerek çalıştığınız her zaman size yarar değil zarar getirecektir. Sayfa hızınızı ve boyutunuzu css sprite tekniği ve gereksiz sorguları kaldırarak optimize edin.

Wiki ve profil backlink adı altında sitenize abartı olan ve hiçbir doğal görünümü bulunmayan çalışmalar yapmayın. Bir anlık doping etkisi yapsa da siteniz düşmeye mahkum olacaktır. Edu.tr ve gov.tr uzantılı sitelerden backlink alırken mutlaka domain yaşınız ile orantılı olarak alın. Makalelerimizden birinde detaylıca belirttiğimiz uzun ve yerel aramalara odaklı, satış odaklı anahtar kelimeler seçmeniz başarıya daha hızlı ulaşmanızı sağlayacaktır.

Matt Cutts yakında yeni bir güncelleme yapacaklarını ve şu an için üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti ve daha fazla ayrıntı vermedi. Etkili backlink araçları olarak ücretsiz sorgulama yetkisi yüksek olan araçları kullanarak sitenizin değerlerini sürekli takip altında tutun.

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı