WEB DİZAYN

Web Dizaynı Nedir?

Web Dizaynı Nedir?

Web sitesinin görüntülenen grafik arayüzünü göze hoş gelecek biçimde, menü ve erişim yapısının basit ve kullanışlı, bilgiye en kısa yolla ulaşabilecek, işlevsel bir yapıda oluşturulması.

Bir web sitesinin karakteristik özellikleri nelerdir?

Profesyonel bir web sitesi kullanıcı odaklı olmalıdır.

Web sayfasının hızını düşürecek animasyonlar, bekleme süreçleri, video ve ses nesneleri tercih edilmemelidir.

Her sayfa arama motorları tarafından listelenebilir yapıda olmalıdır.

Gereksiz ve kullanılmayacak nesneler olmamalıdır.

Web sitesi özgün olmalıdır. Tasarımı ve içeriği tekil olmalıdır.

 

Web sayfası yapmak ve yayınlamak bir anlamda yeni bir işyeri açmak gibidir. Önce bir dükkan kiralarsınız. Sonra dükkânınızın ismini koyarsınız. Ve müşterilerinize satmak ya da sergilemek için ürünler alır dükkânınızı doldurursunuz. İşe web dizaynı da böyledir. Web sayfanızı yapar ve bu sayfayı barındıracak bir alan kiralanır. Birde insanların sizin sayfanıza ulaşabilmeleri için bir isim alırsınız. Alan kiralama işlemine “ Hosting ” adı verilir. Bu hizmeti veren pek çok şirket vardır. İsim alma işlemine “Domain” adı verilir ve bu isimlerde yıllık belli bir ücret karşılığında kiralanır. Sayfa içeriklerini oluşturabileceğiniz bir web editör programına ihtiyacınız olacaktır.

Günümüzde pazarın 5 lider ürünlerinden “Adobe Dreamweaver” ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabilecek bir programdır. Adobe’nin web sitesinden deneme sürümlerini indirip kullanmak mümkündür.

Dreamweaver, alanının öncüsü bir WYSIWYG (What you see is what you get / Ne görürsen onu alırsın) bir web editör ve geliştirme ortamıdır

Dreamweaver; başta HTML düzenleme olmak üzere bir web dizaynıcının ihtiyacı olan hemen hemen her konuda ihtiyaçlara cevap verebilecek özelliklere sahiptir. Örneğin tablo, resim, metin ve aklınıza gelebilecek her türlü HTML bileşenini sayfalarımıza görsel bir ara yüz ile ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı