DREAMWEAVERWEB DİZAYN

Yerel Site Tanımlamak ve Site Klasör Yapısını Oluşturmak

                               Yerel Site Tanımlamak ve Site Klasör Yapısını Oluşturmak

Her hangi bir sayfa oluşturmaya başlamatan önce bir Web sitesi hazırlaman ilk adımıdır, bilgisayarınız sitenin içinde yer alacak her şeyi içerecek olan klasörün oluşturulması. Bu işlem “yerel bir site tanımlamak” olarak adlandırılır. Yerel bir site tanımlamak size yerel ve web üzerindeki site arasında aynı yapıyı koruma imkânı sağlar. Bu da işlevsel bir site tasarımı ve bunun devamlılığı açısından çok önemlidir.

Elemanları daima yerel site klasörü içinde oluşturma ve aynı klasör içinde çalışma alışkanlığı edinmek gerekir. Bu alışkanlık bağlantılar, yollar ve dosya yönetimi konularının yönetimini kolaylaştırır.

Yerel kök klasörünün adı, ilgili sitenin adı ya da sizin seçtiğiniz başka bir ad olabilir. Birden fazla site hazırlıyorsanız, siteleri birbirinden kolayca ayırmanızı sağlayacak açıklayıcı isimler seçmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Yerel kök klasörünün adı sadece dosya yönetimi açısından önemlidir ve sitenin ziyaretçileri tarafından görünmeyecektir.

Siteniz içinde dosyalarınız ile çalışırken düzenli bir çalışma ortamı için, site klasörünüz içinde aşağıdaki alt klasörleri oluşturmalısınız.

İmage : Bu klasör sizin sitenizin içinde resimlerinizi barındıracağınız klasördür.

Css : Css klasörü sitenizin içinde stil dosyalarınızı saklayacağınız klasördür.

materyal: Sitenizin içinde ham dosyalarınızı saklayacağınız (ileride kolay bulmanız için) klasördür. Bu klasörün içine fla, psd gibi sitenizi içinde direk olarak kullanılmayan, fakat çıktılarının kullanıldığı ham dosyaları yerleştirebilirsiniz. Klasörlerinizi adlandırırken Türkçe karakter kullanmamaya özen göstermelisiniz.

 

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı