YENİ ÇAĞ

Kamera Görüntüsüyle Çeviri Nasıl Yapılır?

Kamera Görüntüsüyle Çeviri Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google sürekli geliştirdiği projelerle kullanıcılara en iyi hizmeti vermekte. Bununla birlikte rakiplerini de geride bırakabilmek ve İnternette her alanda söz sahibi olabilmek için bir çok alanda farklı projelerle büyük başarılara imza atıyor. Yeni geliştirdiği bu uygulamanın temelini aslında daha önceden Google Translate ile başlatmıştı.

Google Translate üzerinde güncellemeler yaparak daha yeni özellikler ekleyen Google böylece kullanıcılara daha pratik bir şekilde uygulamadan yararlanma imkanı tanıyor.

Yeni güncellemelerle, uygulamanın gerçek zamanlı çeviri özelliği daha da hızlandı. Görüntü çevirme özelliğinin zaten bulunduğu uygulamaya eklenen ” Word Lens “ teknolojisiyle, çeviri için artık fotoğraf çekilmesi gerekmiyor.

Öyle ki çevrilmek istenilen görüntüyü telefonla kameraya almak yetiyor. Yeni özellik, kamera moduna geçilmesiyle görüntüde olan her şeyi, veri veya internet bağlantısı olmadan çevirebiliyor. Uygulama şimdilik İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Almanca ve Portekizce dilleri arasında çeviri yapabiliyor. Diğer diller için çalışmaların sürdüğünü ve yakın zaman da eklenmesi bekleniyor.

Uygulamaya eklenen ” Konuşma Modu” özelliği ile Mikrofon simgesine dokunup konuşmasıyla otomatik olarak hangi dilde konuştuğunu algılayacak ve 90 dil arasında istenilen dile çeviri yapılabilecek.
‘Google Çeviri’ ürünleri müdürü Barak Turovsky, güncellenmiş uygulamanın Android ve iOS cihazlara birkaç gün içinde indirilebileceğini açıkladı.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı