WEB DİZAYN

Web Dizayn Araçları

Web Dizayn Araçları

 

Web Tasarımda Renk Uyumu makalemizde ufak bir giriş yapmıştık . Bu makalemizde ise renk seçim araçlarını ve kullanımını ele almak istedim. Tabi renk seçim araçlarını online siteler üzerinden yapacağımız için her birine üye olmanız sizin için iyi olacaktır. Seçtiğimiz renk skalasını üye olarak bilgisayarımıza indirebilir , photoshop’da ise renk paletimize ekleyebiliriz. Çok uzatmadan geçelim , bir çoğunuzun bildiği;

Adobe Kuler : www.Kuler.Adobe.Com adresinden ulaşabilirsiniz. Eğer bir üyelik alabilirseniz üyeliğiniz sayesinde hazırlanmış renk skalasını indirebilir gerekirse kendi yaptığınız skalayı yükleyebilirsiniz.

COLOURLovers: www.colourlovers.com adresinden ulaşabilirsiniz. Buranın en çok beğendiğim özelliği ise renk skalalarını kategorize etmemiz mümkün . Renklerden yanı sıra ise patternlerede ulaşabilirsiniz.
Geldik benim en sevdiklerim arasında ki sitelerden birisine .

Pictaculous : www.pictaculous .com adresinden ulaşabilirsiniz. Buranın diğer sitelerden farkı ise sunucuya yüklediğimiz resimde en sık kullanılan renkleri otomatik olarak kendisi ayırıyor ve renk skalasını oluşturuyor . Oluşturulan skalayı ise üyelik sayesinde indirme imkanı ve indirdiğimiz dosyayı photoshop renk paleti ( Swatces paneli)’ne ekleme imkanı veriyor .

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı