YENİ ÇAĞ

Microsoft un Yeni Browseri : Spartan

Bildiğimiz üzere Microsoftun web tarayıcısı Internet Explorer internet kullanıcıları tarafından gerek donma problemleri gerek eklenti hataları yüzünden tercih edilmiyordu. Microsoft bunların önüne geçmek için Explorer 7, Explorer 8, Explorer 11 gibi sürümler çıkarttı fakat bu sürümler beklentileri karşılamadı ve kullanım seviyesinde gözle görülür bir artış elde edemedi.

Microsoft bu algıyı değiştirmek için Microsoft Windows 10 ile gelecek birçok yenilikten biri olan yeni Web Browser değişikliğini de diğer yenilikler gibi internete sızdı. Microsoft Windows un yeni Web Browserinin adının “SPARTAN” olduğu belirtiliyor. eni Browserin Internet Explorerin güncellemesi değil, Internet Explorerin yerini alacağını ve Internet Explorer in kötü imajını ortadan atıp Microsoftun kendi Web Browser üzerindeki imajını yenilemeyi hedeflediği,
bu sayede Firefox ve Google Chrome a kaptırdığı payı da geri almayı da hedeflediği bilgiler arasındadır.

Bu bilgiler, Microsoft analisti Mary Jo Foley tarafından ortaya çıkartıldı ve Browserin ilk görüntüsü sızdırıldı.

Yeni Web Browserin Windows Store da, Internet Explorer ın yerini alacağı gelen bilgilerin içinde.
Microsoft un bu yeni Browserinin “kullanımı basit,daha hızlı ve daha stabil” olması hedefleniyor. Internet Explorerin tamamen kötü imajını ortadan kaldırımak isteyen sadece Windows Spartan Web Browser sadece PC’ler ve masaüstü bilgisayarlarda değil tabletler ve telefonlar üzerinde hatta ilerleyen zamanlarda ise Xbox a da geleceği söylentileri sızmış durumda. Microsoft, Spartan’ın birkaç sürümünde Flash desteğinin bulunacağını ve Flash’ı da destekleyebileceğini gösteriyor ayrıca özellikler bununla da bitmiyor. Stylus kalemler ile Browser sayfasının üzerine not alabilme ve notları paylaşma ve gönderme imkanına da sahip olacağı hatta İş ve kişisel olarak da iki farklı başlık altında kullanılabileceği ve Microsoftun yeni tanıttığı Kişisel asistan Cortana ile de uyumluluk bilgiler arasında.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı