YENİ ÇAĞ

Matrix teknoloji sayesinde gerçek oluyor !

Matrix teknoloji sayesinde gerçek oluyor !

 

Efsane bilim kurgu filmi olan ve milyonlarca kitleye ulaşan Matrix, teknoloji sayesinde artık gerçek hayata uyarlanıyor. Bilim adamlarının yaptığı çalışmaları sonucunda insan beynine girerek kişisel sanal dünyaya adımlar atılacak. Detaylar haberimizde.

Yaklaşık 15 sene öncesine dayanan ve Wachowski kardeşlerin gişe rekorları kırdığı bilim kurgu filmi Matrix, artık bilim adamlarının geliştirmeleri ve uyarlamaları sayesinde insan beyninde sanal bir dünya oluşturmaya hazırlanıyor. Atılan ilk adımlar ve bu dünyadaki deneyimlerin birleştirilmesi ile edinilen bilgiler doğrultusunda Matrix sistemine birebir uyan bir sistem ABD’de bilim adamları tarafından gerçekleştirildi.

İlk olarak NTV tarafından paylaşılan haberde, ABD’nin yüksek teknolojiye sahip üniversitesi Massachusetts Teknolojisi Enstitüsü ( MIT ) sayesinde bundan yaklaşık olarak 15 yıl önce tüm dünyayı kendisine hayran bırakan Matrix filminin sanal bir dünyada adımlar atılarak gerçek dünyada deneyimler ile birleştirme işlemini oluşturmayı başardılar.

matrix

MATRIX SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR ?

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından beyin ve bilgisayarları birbirine bağlayan interfaz hücresi geliştirdi. Bu hücre sayesinde Polimer malzemeler ile üretilmiş olan kablolar, vücut ısısının yardımı sayesinde esnek bir yapıya ulaşarak sinir dokuları hakkında tüm bilgileri depoluyor. Hal böyle olunca üretilen bu interfaz hücresi saç telinden bile ince olarak tasarlanmış durumda. İnsan beyni hakkında bilim dünyasının aşması gereken daha çok yol olduğunu belirten MIT Profesörü Polina Anikeeva, yaptığı bir açıklamada “Biz en organik sinirsel interfazı geliştirdik. Böylece bu interfazları yeni gizemleri çözmek için kullanacağız. Tıpkı Matrix filminde olduğu gibi.” açıklamalarında bulundu.

thematrix

Yapılan araştırmalar ve geliştirmeler sonucunda Matrix filmindeki oyuncuları sergiledikleri hareketler ve bazı durumları algılayarak önceden yapabilme kabiliyetleri artık bu interfaz hücreleri ile gerçekleştirilebilecek. Şimdilik proje gelişme aşamasında olduğu gibi, bu gidişte bilim insanları dünyanın sonunu kendi elleri ile getirecekler gibi görünüyor. Bakalım Matrix filmindeki gibi oluşturulan bu interfaz hücreleri ilk olarak hangi zengin iş adamı veya devlet büyüklerinde kullanılacak merakla bekliyoruz.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı